Πλαστικές επεμβάσεις με (σχετικά) άμεσα αποτελέσματα

Οι πλαστικές επεμβάσεις έχουν μπει πλέον για τα καλά στη ζωή μας και χιλιάδες γυναίκες αλλά και άνδρες από όλο τον κόσμο έχουν καταφύγει σε αυτές για να βελτιώσουν την εξωτερική τους εμφάνιση. Παρόλα αυτά, υπάρχουν και κάποιοι – ή καλύτερα κάποιες – που παρά την τεράστια εξέλιξη που έχει παρατηρηθεί στον κλάδο της πλαστικής χειρουργικής, εξακολουθούν να έχουν κάποια σημαντικά παράπονα. Το πιο κοινό από αυτά αφορά τον χρόνο.

Είναι γνωστό ότι μετά την πλαστική επέμβαση απαιτείται και κάποιος χρόνος αποθεραπείας, ένα διάστημα δηλαδή κατά το οποίο ο ασθενής θα πρέπει να ακολουθεί κάποιες οδηγίες κι ενδεχομένως και κάποιο ειδικό πρόγραμμα από τον γιατρό του, για να πάνε όλα καλά με την επέμβαση και να μην υπάρξει καμία απολύτως παρενέργεια. Επίσης, σε κάποιες επεμβάσεις, ενδέχεται να χρειαστεί λίγος χρόνος για να φανεί πλήρως το αποτέλεσμα. Η κοιλιοπλαστική είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιας επέμβασης.

Το πρόβλημα λοιπόν που έχουν κάποιες γυναίκες, είναι το γεγονός πως θέλουν να βελτιώσουν την εμφάνιση τους για κάποια ειδική περίσταση, ας πούμε για τον γάμο τους ή ακόμη και για τις γιορτές, σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Κάτι τέτοιο λοιπόν φαντάζει αδύνατο, ακόμη και με την πρόοδο που έχει γνωρίσει η τεχνολογία και ο κλάδος της πλαστικής. Είναι όμως όντως έτσι τα πράγματα; Ας δούμε ορισμένες επεμβάσεις με έντονα αποτελέσματα και σχεδόν μηδενικό χρόνο αποθεραπείας.

Botox

Το μπότοξ είναι πλέον λίγο πολύ σχεδόν σε όλους μας. Είναι ίσως η πιο γνωστή μη επεμβατική μέθοδος για την αντιμετώπιση των ρυτίδων αλλά και του ιδιαίτερα αντιαισθητικού ποδιού της Χήνας. Με άλλα λόγια, το botox είναι ένας πολύ καλός και ασφαλής τρόπος για να δείξει κάποια νεότερη. Αυτό που ίσως να μην ξέρετε, είναι το γεγονός ότι είναι μία πολύ γρήγορα μέθοδος με σχεδόν άμεσα αποτελέσματα. Μία θεραπεία με μπότοξ ολοκληρώνεται σε   λίγες επισκέψεις και το αποτέλεσμα της είναι άμεσα ορατό. Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί η περιοχή της επέμβασης να έχει λίγο πρήξιμο, αλλά αυτό θα κρατήσει λίγες μέρες το πολύ.

Θεραπείες με laser

Παλιά για να ξεφορτωθεί κανείς τις ρυτίδες χρειαζόταν το περίφημο λίφτινγκ, μία εγχείρηση ρουτίνας για τους περισσότερους γιατρούς, η οποία όμως απαιτούσε ολική αναισθησία και είχε κι έναν σχετικά μεγάλο χρόνο αποθεραπείας, μέρος του οποίου περνούσε ο ασθενής με γάζες στο πρόσωπο. Πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει και lifting μπορεί να γίνει και με μη παρεμβατικές μεθόδους, όπως είναι τα ειδικά laser. Η θεραπεία με laser στην ουσία αλλάζει την δομή του δέρματος επιταχύνοντας την αναδόμηση του. Είναι μία ανώδυνη και σύντομη διαδικασία με ορατά αποτελέσματα και χωρίς καθόλου σημάδια και ουλές. Μια επέμβαση που μπορεί να γίνει με laser είναι και η ωτοπλαστική. Για να δείτε το κόστος για ωτοπλαστική με laser δεν έχετε παρά να ρωτήσετε κάποιον πλαστικό χειρουργό ή να κάνετε μια έρευνα στο διαδύκτιο.

Υαλουρονικό οξύ

Οι θεραπείες με υαλουρονικό οξύ μοιάζουν με αυτές με βάση το μπότοξ αφού μιλάμε για θεραπεία που γίνεται με έγχυση κι ενέσεις. Με τις εγχύσεις υαλουρονικού οξέος μπορεί κανείς να ξεφορτωθεί τις ρυτίδες και τις γραμμές από το πρόσωπο αλλά κάποιες ουλές και γενικά σημάδια. Το υαλουρονικό οξύ είναι μία φυσική ουσία η οποία όταν εγχέεται σε συγκεκριμένα σημεία, αυξάνει την παραγωγή τον δομικών υλικών των ιστών με αποτέλεσμα την γρηγορότερη ανάπλαση του δέρματος και όχι μόνο. Η θεραπεία με το υαλουρονικό δεν είναι τόσο γρήγορη όσο το μπότοξ, αλλά τα αποτελέσματα της έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και είναι και σχετικά πιο ακίνδυνη.

Όπως μπορείτε να δείτε λοιπόν, υπάρχουν και γρήγορες επεμβάσεις για να ξανανιώσει μία γυναίκα πριν από ένα σημαντικό γεγονός. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να μιλήσετε με μερικούς πλαστικούς χειρουργούς για να βρείτε την καλύτερη μέθοδο για σας. Εννοείται ότι καλό είναι να έχετε λογικές απαιτήσεις αφού κανένας γιατρός δεν είναι μάγος ή θαυματοποιός. Με άλλα λόγια, αν περιμένετε μια βδομάδα ή κι έναν μήνα πριν τον γάμο σας για να ανανεώσετε το πρόσωπο σας, είναι σίγουρο ότι θα απογοητευθείτε.